Акценти
Начало / Общество / Прокурорите от Плевенски съдебен район с най-голям брой досъдебни производства

Прокурорите от Плевенски съдебен район с най-голям брой досъдебни производства

През 2015г. прокурорите от Плевенски съдебен окръг са наблюдавали 6 620 броя досъдебни производства, което е най- големият брой в апелативния район и представлява 35% от всички дела. Това стана ясно на провелото се днес отчетно събрание на Окръжна прокуратура – Плевен,  на което бяха прадставени обощени данни за дейността на прокуратурите от Плевенския съдебен район за 2015г. От посочения общ брой досъдебни производства 159 са започнати като незабавни производства, а 502 – като бързи производства. През настоящия отчетен период е налице тенденция на увеличаване броя на наблюдаваните досъдебни производства. В процентно съотношение в сравнение с 2014г. броят на общо наблюдаваните досъдебни производства е увеличен с 5.7%. Новообразуваните досъдебни производства през периода са 4 850 бр.

През годината прокурорите от Плевенски съдебен район са работили по 11 222 преписки, което е най-големият дял от всички наблюдавани преписки в района на Апелативна прокуратура – Велико Търново. От тях 10 260 са новообразувани, става ясно от отчета.

Приключените през годината разследвания са 5 673. Неприключени са останали 1 175 бр., като по този показател резултатите са сходни с предходни години, отчитат от прокуратурата.

През 2015г. ярко се откроява тенденция към увеличаване на броя на  незабавните производства, като по този показател Окръжна прокуратура – Плевен и прилежащите й районни прокуратури са на първо място в Апелативния район – Велико Търново с дял от 46,9%.

222.jpg.прокуратура отчет

Отчетното събрание на Окръжна прокуратура – Плевен се проведе днес в зала „Плевен” на Областна администрация. Гости на събитието бяха Пенка Богданова – заместник на Главния прокурор на Република България,   Мария Шишкова – заместник на Главния прокурор на Република България, Огнян Басарболиев – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново, Димитър Лещаков – прокурор в Апелативна прокуратура – Велико Търново, Александър Григоров – председател на Окръжен съд – Плевен,  Даниела Дилова –  председател на Районен съд – Плевен, комисар Стоян Стоянов – зам. директор на ОД на МВР – Плевен, Венцислав Спасов – директор на ТД „НС” – Плевен, Стела Мънева – началник на Областната пробационна служба и Иван Петков – началник на Затвор – Плевен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...