Акценти
Начало / Крими / Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемите по случая с бомбата

Прокуратурата поиска най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемите по случая с бомбата

Окръжна прокуратура Плавен внася днес в Окръжен съд Плевен искания за вземане на постоянни мерки за неотклонение “Задържане под стража” по ДП№215/2012г по отношение на четиримата обвинени по случая с намерената на 10 септември в Плевен бомба. На обвиняемите Д. О. Л., М. В. П., И. В. И., М. Й. Ст. са повдигнати обвинения  за престъпление по чл.213а, ал. 4, т. 2, предл. 2, вр. ал. 3, т. 4, пр. 1, вр. ал. 2, т. 4, вр. чл. 18, ал. 1НК – изнудване, извършено от повече от две лица, придружено с опит за взрив и опит за убийство, уточняват от пресцентъра на Окръжна прокуратура.

Мъжете бяха задържани за срок от 72 часа, който изтича в 23.30 часа днес. Като обвиняем по случая беше привлечен и пети мъж – той ще отговаря за незаконно притежание на взрива.

Припомняме, че самоделното взривно устройство беше намерено под автомобил на плевенски бизнесмен на 10 септември, сигнал за това беше подаден от гражданин на тел. 112. По неофициална информация, бомбата е била предназначена за бизнесмена, който работи в транспортния бизнес, версията е разпределяне на територии между конкуренти в бранша. Набелязаният за взривяване е бил изнудван за 75 000 евро.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...