Акценти
Начало / Крими / Прокуратурата в Плевен предаде на съд двама, теглили пари от открадната дебитна карта

Прокуратурата в Плевен предаде на съд двама, теглили пари от открадната дебитна карта

Обвинението срещу Кристиян К . /21г./ е за това, че на  07.03.2014 г. в гр. Долна Митрополия, област  Плевен, извършил две транзакции от дебитна карта на парична сума от 340 лв., без съгласието на титуляра Милчо Г.

Срещу него и срещу Емил А. /30г./ е повдигнато обвинение за това, че на  неустановен ден през февруари 2014 г. в с. Горна Митрополия, област Плевен, след предварителен сговор проникнали в чужд имот, като използвали метален лост, с който разрушили прегради, здраво направени за защита на имот. От имота те откраднали дебитна карта.

Двамата обвиняеми имат предишни осъждания, познавали се и поддържали близки отношения. В края на февруари 2014 г.  нямали пари и решили да извършат кражба в дома на Милчо  Г. , който живеел сам и имал  кози, които всеки следобед извеждал на паша. Отишли до къщата на пострадалият и след като се убедили, че не е в дома си разбили катинара на входната врата и влезли в жилището. Претърсили цялата къща,  не успели да намерят пари и взели дебитната му карта и лист с  ПИН-код. На 07.03.2014 г. двамата обвиняеми били  в  гр. Долна Митрополия. Емил А. изтеглил пари от картата на негова позната, с нейно съгласие. В този момент обвиняемият Кристиян К.  решил да изтегли пари от открадната преди това карта на Милчо Г. – общо  340лв. Няколко дни по-късно пострадалият мъж  установил че  ежемесечната му пенсия, преведена по сметката му от НОИ била изтеглена и подал  сигнал в полицията.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Плевен.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...