Акценти
Начало / Крими / Прокуратурата в Плевен повдигна обвинение на мъж за незаконно притежание на наркотици и оръжие

Прокуратурата в Плевен повдигна обвинение на мъж за незаконно притежание на наркотици и оръжие

Обвинителен акт е внесла в съда Окръжна прокуратура – Плевен срещу мъж, заловен с голямо количество наркотици и за незаконно притежание на оръжие.

На 09.10.2018 г. край град Плевен, на пътен възел НХК, полицейски екип към ОД на МВР – Плевен, спрял за проверка лек автомобил „Мерцедес“. По време на извършване на проверката служителите поискали от обвиняемия А. Х. да покаже техническото оборудване на автомобила – аптечка, пожарогасител, триъгълник, светлоотразителна жилетка. При проверката, в багажника на колата, в два сака бил открит наркотика. Количеството на откритата марихуана е 9.592 кг на стойност 57 552 лв. Тогава обвиняемият заявил пред полицаите, че е техен бивш колега от криминална полиция. На следващия ден при претърсване в дома на  обвиняемият в Перник, били открити наркотичен коноп (марихуана) с тегло 2.400 грама, на стойност 14.40 лв, и хашиш с тегло 7.092 грама, на стойност 63.82 лв. При обиска е открит самоделно модифициран и преработен боен пистолет система „Макаров“, кал.9х18 мм, и боеприпаси – 8 броя бойни патрони кал.9х18 мм, за които мъжът нямал надлежно разрешение.

Срещу мъжа е повдигнато обвинение и за съставяне на негово име на фалшива служебна карта на полицейски служител от МВР .

Обвиняемият А. Х. е осъждан. Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...