Начало / Крими / Прокуратурата в Кнежа предаде на съд шестима за транспортни престъпления

Прокуратурата в Кнежа предаде на съд шестима за транспортни престъпления

По бързи производства, водени от Районна прокуратура – Кнежа на съд са предадени шестима за извършени транспортни престъпления.

Прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу Димитър З. /34 годишен/ за това, че на  30.04.2017 г. в гр. Кнежа,  управлявал мотопед “Сачс“, без регистрационна табела, с концентрация на алкохол в кръвта си  3,41 на хиляда, установено по надлежния ред – чрез показанията на  техническо средство „Алкотест Дрегер“– престъпление по чл. 343б, ал. 1  от НК.

 Петър П. /20 годишен/ също е предаден на съд по бързо производство за това, че на 01.05.2017 г. в гр. Кнежа,  управлявал  лек автомобил “БМВ“,  с концентрация на алкохол в кръвта си  1,46 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б, ал. 1  от НК.

21-годишна жена също ще бъде съдена по бързо производство. Обвинението срещу Весна Ф. е затова, че на 01.05.2017 г., в с. Бреница, управлявала лек автомобил „БМВ“  без свидетелство за управление на моторно превозно средство в едногодишен срок от наказването й по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в законна сила на 07.10.2016 г. – престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК.

 Прокуратурата е внесла в съда обвинителен акт по бързо производство и срещу Мирослав М.  с предложение да бъде освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание за това, че на 30.04.2017г.,  в с. Бреница,   управлявал лек автомобил „Форд“, който не е регистриран по надлежния ред /управлявал лек автомобил с изтекъл срок на транзитни табели на 29.01.2017г., който не е регистриран по надлежния ред/ – престъпление по чл. 345, ал. 2, вр. с ал. 1 от НК.

По бързи производства водени от Районна прокуратура – Кнежа след одобрени от съда споразумения двама водачи са осъдени за извършени транспортни престъпления.

Любомир А.  се призна за виновен в това, че на 29.04.2017 г. в гр. Кнежа,  управлявал лек автомобил „Фолксваген“,   с концентрация на алкохол в кръвта – 2,38 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343б  от НК. Деянието е осъществен при форма на вината – пряк умисъл. Наложено му е наказание шест месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 от НК е отложено с тригодишен изпитателен срок.

Златко Г. също се призна за виновен в това, че на 29.04.2017г., в гр. Кнежа,  управлявал мотопед „Дерби“,  който не е регистриран по надлежния ред – престъпление по чл.345 от НК. Наложено му е наказание глоба   в размер на 500 лв.

Споразуменията  имат последиците на влезли в сила присъди.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...