Начало / Крими / Прокуратурата внесе обвинителен акт за изнудване

Прокуратурата внесе обвинителен акт за изнудване

съд

Окръжна прокуратура – Плевен, е внесла обвинителен акт срещу обвиняемия Л. М. М .- Р. от Плевен, за извършено от него престъпление – че на неустановена дата през периода май- юни 2008 г. в град Искър, с цел да принуди другиго да се разпореди с неустановена парична сума в негова полза, го заплашил с палеж на селскостопанска техника, негова собственост.  Деянието обвиняемият  е извършил в качеството му на длъжностно лице – съдебен заседател при Окръжен съд – Плевен,  по наказателно дело от общ характер по описа на  Окръжен съд – Плевен, в което производство пострадалият е баща на изнудваното лице. Обвиняемият е с мярка за неотклонение «Подписка».

 

За престъплението, за което е повдигнато обвинение, се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 г. години и глоба от 5 хил. лв. до 10 хил. лв., като съдът може да постанови конфискация до една втора  от имуществото  на дееца.

 

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...