Акценти
Начало / Политика / Производители на ток от малки централи в Плевенско поставиха проблемите си пред Владислав Николов

Производители на ток от малки централи в Плевенско поставиха проблемите си пред Владислав Николов

Производители на ток от малки централи за възобновяеми източници се обърнаха за помощ към народния представител Владислав Николов, информират от пресцентъра на ПП ГЕРБ в Плевен. Малките фотоволтаични централи са на ръба на оцеляването, заради намалените изкупни цени на произвежданата чрез тях електроенергия. С този проблем за помощ се обърнаха производители на електрическа енергия от възобновяеми източници на територията на Плевенска област към народния представител от ГЕРБ в приемния му ден днес.

Владислав Николов

За изграждането на тези централи са използвали средства от европейска схема за финансиране. Ангажиментът им срещу това е 5 години устойчивост и 10 години икономическа рентабилност на обекта. По думите на производителите на електрическа енергия от възобновяеми източници обаче, намаляването на цените е довело до намаляване на приходите им от близо 80 на сто, което е наложило съкращаване на откритите работни места. Като несправедливо те определиха и фиксирането на максимално допустимото количество енергия, произвеждано от възобновяеми източници. Хората казаха, че са поставили проблема и пред омбудсмана по време на приемния ден на госпожа Манолова в Плевен през февруари, но до момента без никакъв резултат. За проблема са писали жалба до КЕВР, от където още чакат отговор. Сигнализирали са и европейски институции.

Владислав Николов

Народният представител от ГЕРБ Владислав Николов се ангажира да провери какво е движението по жалбата и да насочи вниманието на комисията към този проблем.

В рамките на съвместния приемен ден, на който присъстваха и общинските съветници Христослав Михайлов и Диана Данова, бяха поставени и въпроси свързани с неудобствата при предвижването, заради затворените улици и чистотата в града.

Снимки: ПП ГЕРБ

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...