Акценти
Начало / Култура / Проект „Стълбичка към български усмивки” подкрепя 135 плевенски семейства

Проект „Стълбичка към български усмивки” подкрепя 135 плевенски семейства

Сдружение „Наниз от вълшебства“  в партньорство с НЧ „Тракия-2013“- Плевен,  започна реализирането на проект „Стълбичка към български усмивки” с финансова подкрепа от Национален фонд „Култура“ на Министерство на културата.

В рамките на проекта ще се работи  с деца, които имат говорни нарушения.  Предвижда се безплатно да бъде снет  логопедичен статус на 70 деца, като с 25 от тях ще се креативно обучение и терапия, за да бъдат преодолени  говорни нарушения и трудности при артикулацията на някои звукове.

В Школата за музикално и танцово изкуство към НЧ „Тракия” се провеждат  безплатни  музикални дейности с още 50 деца

„Така в условията на пандемията, социалното дистанциране и на драстично намалените доходи на родителите, генерираме социална подкрепа за 135 плевенски семейства”, изтъкна Анита Гаева, ръководител на проекта.

„Стълбичка към Български Усмивки“ ще се реализира в продължение на седем месеца и ще приключи с концерт, в които децата ще демонстрират наученото по време на иновативните творчески процеси в рамките на проекта.

 „Проектът „Стълбичка към български усмивки” е  креативно обучение за деца с говорни нарушения, с трудности при артикулацията на определени звукове. Терапевтичната и превантивна работа ще е подкрепена от  логоритмика, а народни танци ще подпомагат развиване на фината моторика, затова и името подсказва за постепенно обучение с надграждане, а посланието е ясно – можем и познаваме пътя към усмивките на плевенските децата и техните семейства”, коментира Анита Гаева.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...