Акценти
Начало / Общество / Проект за регионално депо внесе община Никопол в МОСВ

Проект за регионално депо внесе община Никопол в МОСВ

Днес Община Никопол внесе в МОСВ проект за изграждане на регионално депо, което ще обслужва пет общини – Никопол, Свищов, Белене, Левски и Павликени. Общата стойност на проекта е над 43 000 лева. Това съобщи на среща с плевенски журналисти кметът на Никопол Емил Бебенов.

Проектът включва изграждане на регионално депо на територията на село Санадиново и основен ремонт на пътя между селата Санадиново и Петокладенци. Първоначалната идея е била ремонтът на този пътен участък да бъде за сметка на средства от ПУДОС, а разходите по закриването и рекултивацията на петте общински сметища да са към проекта. Но в последствие изграждането на пътя е включено като разход към проекта, а закриването на сметищата се поема от ПУДОС. Така в проекта остава само изграждането на регионалното депо и пътят Санадиново-Петокладенци с обща дължина 8 км на стойност около 9 млн. лв.

Срокът за изграждане на депото е 2.5 години, след приключване на всички предварителни процедури. В най-добрия вариант строежът на депото може да започне през пролетта на 2013 г., уточни Емил Бебенов.

В момента в 14-те села в община Никопол  депата са закрити, но има организирано сметосъбиране и сметоизвозване до общинското депо.  Контейнери са поставени във всички населени места и се обслужва всяко населено място.Като дейността се поема от Общината.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...