Акценти
Начало / Икономика / Проект за електронно обслужване подготви Община Червен бряг

Проект за електронно обслужване подготви Община Червен бряг

Проект за подобряване електронната комуникация между общинския център и населените места е подготвила и внесла за одобрение Община Червен бряг. Проектът ще бъде реализиран по програма  „Трансгранично сътрудничество”. „Той ще даде възможност на кметствата и на техните жители в реално време да получават необходимите им документи, за които сега се налага да се идва в общинския център. Това ще спести време и ресурс на гражданите и на кметските управи”, коментира кметът на Червен бряг – инж. Данаил Вълов. За реализирането му се предвижда в кметствата и Община Червен бряг да се осигури широколентов интернет.

По същата оперативна програма Община Червен бряг  е входирала и втори проект, който е  за изграждане на Център за обучение на селскостопански кадри на територията на общината. Той е съвместен с  партньори от Румъния и две общини от България. „Нормално  е в един земеделски район, какъвто сме ние, да направим такъв център за подготовка на кадри в тази сфера. Като идеята е след време да кандидатстваме за привличане на европейски и национални субсидии за обучаването”, поясни инж. Данаил Вълов.

От Община Червен бряг са внесли и проект  по друга оперативна програма в размер на 5 млн. лв. Със средствата е предвидено саниране на читалището и Пожарната в Червен бряг и на 4 жилищни блока. По тази програма Общината има още ресурс  и ще включи за саниране още една обществена сграда и три жилищни, обясни кметът на Червен бряг.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...