Акценти
Начало / Икономика / Проекта за трети мост над Дунав при Никопол – Турну Мъгуреле обсъждат на българо-румънска среща в Областта

Проекта за трети мост над Дунав при Никопол – Турну Мъгуреле обсъждат на българо-румънска среща в Областта

SAM_7789-област-румънци

Текущото състояние на проекта за трети мост над река Дунав при Никопол – Турну Мъгуреле е една от темите, които се обсъждат на днешната работна среща в Областна администрация – Плевен, заедно с румънските ни партньори. Тя е първа във връзка с новия програмен период и предстоящото одобрение от Европейската комисия на Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2014 – 2020 г. Втората тема е представянето на проектни идеи, които да бъдат реализирани в партньорство между Област Плевен и Окръжен съвет Телеорман, Румъния.

SAM_7784-област-румънци

В срещата участват областният управител на Плевен Ралица Добрева, нейните заместници арх. Бойко Балтаков и Красимир Иванов, а от румънска страна – Никулае Завера, заместник-председател на Окръжния съвет в окръг Телеорман, Мугур Батаус – изпълнителен директор „Управление на проекти с международно финансиране“ и Виктор Пипереа – изпълнителен директор на Департамента за местно развитие, както и експерти от Областна-администрация – Плевен.

„Темата за изграждане на мост между Никопол и Турну Мъгуреле е акцент и приоритет за Област Плевен. Изборът на местоположение на мостовото съоръжение е от изключителна важност. Трябва да се отчете и фактът, че от българска страна подборът е съобразен с удобството на транспортните връзки и еднаквото отстояние спрямо вече съществуващите два моста“, заяви областният управител на Плевен Ралица Добрева в уводните си думи, с които и приветства румънските гости с добре дошли.

SAM_7790-област-румънци

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...