Акценти
Начало / Общество / Продължва приемането на истории за любовта без граници в конкурса по повод 25 години европейски програми

Продължва приемането на истории за любовта без граници в конкурса по повод 25 години европейски програми

ОИЦ среща

В навечерието на Деня на влюбените – 14 февруари,  беше поставено началото на инициативата „ЕС – любов без граници“, чиято цел е да намери най-вълнуващата  любовна история, преодоляла всички трудности от географско, културно, политическо, административно естество. Всеки пълнолетен гражданин на ЕС може да разкаже в писмо за своята история чрез снимки и текст до 100 думи. Срокът за изпращане на писмата е до 15 март тази година на адрес: [email protected].  Освен това в писмото трябва да бъдат посочени имената на автора и неговия партньор, както и държавата, в която пребивават. Всички материали, които отговарят на изискванията, ще бъдат публикувани на страницата на „Europe in my region“ в социалната мрежа Фейсбук. На базата на получените харесвания ще бъде формиран кратък списък от 25 най-популярни истории, за които ще може да се гласува в периода 20 март – 30 април 2015 г.  

Победителят ще бъде обявен в Деня на Европа – 9 май 2015 г.

Конкурсът се организира по повод  25-тата годишнина на европейските програми за трансгранично сътрудничество.  За тази интересна инициатива съобщиха днес в Областния информационен център в Плевен по време на пресконференция, на която беше представен напредъкът по усвояването на еврофондовете на територията на областта, одобрените Оперативни програми и актуалните възможности за финансиране.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...