Акценти
Начало / Общество / Продължава събирането на творби за конкурса „Къде е доброто”

Продължава събирането на творби за конкурса „Къде е доброто”

Български червен кръст организира национален конкурс на тема „Къде е доброто” по повод 95 години от създаването на организацията.

Целта на конкурса е да популяризира организацията и нейните дейности сред обществото, както и да мотивира и насърчи децата и младите хора към припознаване на доброволчеството като кауза и необходимост.

Желаещите да участват могат да изпращат творби за трите категории –  „Снимка“, “Картичка“ и „Комикс“.

В категория „Снимка“ могат да участват автори на възраст от 14 до 35 години с до 3 броя снимки. Изискванията към представените материали е да са с добро качество и да отговарят на темата на конкурса. Ще бъдат връчени три награди – първа,втора и трета.

В категория “Картичка“ участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи –  7-13 години и 14-35 години. Изпратените картички трябва  да бъдат с размер 10,5см/15см. Няма ограничения в използваната техника, приемат се картички ръчно рисувани и  изработени чрез компютърни програми.

Желаещите да участват в категория „Комикс”  трябва да са на възраст между 14 и 35 години. Изискванията за участие в категория „Комикс“ са задължително да се обозначи последователността на страниците, като позволеният обем е до 8 печатни страници, формат А4. Сюжетът на творбите трябва да бъде драматургично завършен в рамките на изпратения материал. Техниката е по избор. Наградите от тази категория ще бъдат три съответно за първо, второ и трето място. Победителите ще бъдат определени от жури, в чийто състав ще бъдат преподаватели от Националната художествена академия, партньори на БЧК, както и доброволци на Български младежки Червен кръст. Председател на журито ще бъде видния български художник-живописец Греди Асса.

Във всяка категория ще има и победител, определен чрез броя на харесвания на съответната произведение в официалната интернет страница на Български младежки Червен кръст.

Материалите да конкурса ще се приемат до 30 септември!

Основната платформа, чрез която ще се осъществява провеждането на конкурса, е официалната интернет страница на Български младежки Червен кръст: http://youth.redcross.bg/.

Всеки участник следва да попълни онлайн формата за кандидатстване(youth.redcross.bg/95years/competition/apply/), в която се посочват три имена, възраст, настоящ адрес, телефонен номер, електронна поща и категорията, в която участва. Също така следва да прикачат и произведенията, с които кандидатстват. В случай че те отговарят на изискванията на конкурса и са съобразени с принципите и Етичния кодекс на организацията, съответните материали ще бъдат допуснати до участие. Информация за принципите на организацията и Етичния кодекс можете също да намерите в нашия сайт.

Също така може да се кандидатства и по поща, като произведенията и данни за участника се изпратят на адрес:

Български Червен кръст

Национален съвет

бул. “Джеймс Баучер” 76

1407 София

България

За Национален конкурс „Къде е доброто“,

Български младежки Червен кръст

Награждаването на победителите ще се състои на официална церемония на 14.10.2016 г. – 95-ият рожден ден на Български младежки Червен кръст.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...