Начало / Общество / Продължава понижението в нивата на реките

Продължава понижението в нивата на реките

Почти без изменение ще останат речните нива и през следващите дни, информират от Басейнова дирекция „Дунавски район“. По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология на БАН (НИМХ- БАН) днес, както в понеделник и вторник, ще е без валежи.

През изминалото денонощие (от 8 ч. на 11 декември до 8 ч. на 12 декември ) речните нива в страната са се понижавали или са останали без промяна. Водното количество на реките Искър (горно течение), Осъм (горно течение), Голяма река и Росица в Дунавски басейн, са около праговете за ниски води. Регистрираните изменения на водните нива на наблюдаваните реки по автоматични и конвенционални станции на НИМХ в Дунавски басейн са от -10 см до +20 см.

На основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН в Дунавски басейн днес и през следващите два дни речните нива в по-голямата част от басейна ще останат без съществени изменения. Моделът за водосбора на река Искър прогнозира водните количества на 13, 14 и 15 декември ще бъдат под средната многогодишна стойност. Водните количества ще бъдат под прага за внимание.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...