Акценти
Начало / Общество / Прогнозират режим на водата и следващата седмица

Прогнозират режим на водата и следващата седмица

По идея на клиенти на ВиК и във връзка с незапомнено тежкото от години състояние на водоизточниците, захранващи Група “Плевен”, от водоснабдителното дружество за почнаха нова инициатива. Специалистите ще се постараят ежеседмично да предоставят прогнозна информация относно водоснабдяването.

Към момента водоподаването от основна водоснабдителна група “Черни Осъм” практически е равно на нула, което затруднява изключително много водоподаването в селата Николаево, Ралево, Ласкар, Къшин, Бохот, Тодорово и Брестовец, както и жилищните комплекси “Кайлъка” и “Дружба” в Плевен.

Водоснабдителни зони “Крушовица” и “ Долна Митрополия” от четири месеца работят на пълна мощност, включително с оводняване с вода, закупена от “Напоителни системи” Плевен.

Дебитът на водоснабдителна зона “Биволаре” е силно занижен. Там оводняване не може да се прави, поради невъзможност да се подава вода от язовир “Вълчовец”.

Поради това, че всички съоръжения, подаващи вода за група “Плевен” работят на пълна мощност вече четири месеца, значително се завишават разходите за ел. енергия и за закупуване на вода. От друга страна всяка, дори и малка авария или посегателство върху съоръжения на ВиК, води до нарушения във водоснабдяването.

А прогнозата на дружеството за следващите седем дни не е обнадеждаваща – според нея и следващата седмица състоянието на водоподаването ще остане същото, т.е. няма изгледи режимът да бъде отменен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...