Акценти
Начало / Крими / Проверяват масово за платена „Гражданска отговорност”

Проверяват масово за платена „Гражданска отговорност”

Масови проверки на автомобили по т. нар. Холандски метод провеждат днес плевенските пътни полицаи. Екипи от служители на сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР Плевен ще проверяват от 14.00 часа до 16.00 часа на пътя при изхода към Ловеч за платена застраховка „Гражданска отговорност”. В рамките на специализираната акция днес преди обяд бяха проверявани автомобилите на пътя при „Стара гара” в Плевен.

Целта на полицейската контролна операция е превенция на ограничаване на нарушенията и мерки по повишаване на пътната безопасност. Според холандския метод колите не се спират избирателно, а се проверяват всички преминаващи моторни превозни средства. Едновременно се спират няколко автомобила, нареждат се последователно и пак едновременно се проверяват документите както на водача, така и на автомобила.

Основната цел на широкообхватния контрол на пътните превозни средства е за единица време да бъдат спрени възможно повече автомобили и да бъдат проверени максимален брой водачи. Холандският метод е начин да се намали корупцията и нарушенията на пътя, обясняват от пресцентъра на полицията в Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...