Акценти
Начало / Политика / Ивелин Николов: Убедено ще гласувам с „да” на референдума

Ивелин Николов: Убедено ще гласувам с „да” на референдума

Убедено ще гласувам с „да” на предстоящия референдум, защото смятам, че строежът на АЕЦ Белене е от изключителна важност както за страната, така и за нашия регион, тъй като безработицата е много висока, а инвестициите са почти нулеви. Това съобщи за infopleven плевенският народен  представител от ГЕРБ Ивелин Николов.

Той подчерта, че това е негова последователна позиция, която е заявявал неведнъж. „Миналата година, гласувах против , когато в пленарна зала беше внесено предложението за спиране на строежа на АЕЦ Белене”, припомни депутатът.

На въпрос няма ли това да го постави в деликатна позиция спрямо съпартийците му, Николов беше категоричен, че всеки сам отговаря за това как ще гласува. „А още по-важно е да не бъда в деликатна позиция спрямо хората, които ме подкрепиха с гласа си на парламентарните избори. В предизборната си кампания говорихме, че ще подкрепим изграждането на АЕЦ Белене. Няма как сега да гласувам по друг начин, освен с – да”, каза Ивелин Николов.

Вчера стана ясно, че и друг народен представител от Плевен от групата на ГЕРБ – Христина Янчева, ще гласува „за” изграждането на нова атомна мощност. Така двамата депутати проявят независимо отношение спрямо спуснатото от премиера Бойко Борисов – ГЕРБ да излезе с твърда позиция „не” на предстоящия референдум.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...