Акценти
Начало / Образование / Проверки на лотариен принцип ще правят в детските градини в Плевен

Проверки на лотариен принцип ще правят в детските градини в Плевен

Редовните проверки в детските градини в Плевен, извършвани  от общинската администрация, ще продължат. За да се запази напълно елементът на изненадата, проверките ще се извършват на лотариен принцип. Това предложи вчера кметът Георг Спартански на оперативното заседание на шефовете на общинските отдели. Така ще елиминира възможността директорките на детските градини да предвиждат кога ще бъдат проверени, обясни идеята за жребия Спартански.

По време на оперативката той съобщи за скандален случай в детска градина в Плевен за хванато лице от непедагогическия персонал да изнася с личния си багаж храна и мандарини, които се сервират на децата. При извършената проверка от зам.-кмета Стефан Милев в багажа на лицето са намерени съдинки с храна от обяда на децата и 10 мандарини. По правило персоналът на детската градина може да консумира храна, ако предварително е заявена, но не и да я изнася със съдинки от градината.

Ако аз бях директор на това детско заведение, щях моментално да уволня дисциплинарно това лице, заради мародерския начин на кражба от децата, заяви кметът Спартански.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...