Акценти
Начало / Общество / Провеждането на Дни на полската култура в нашия град са обсъдили кметовете на Плоцк и Плевен

Провеждането на Дни на полската култура в нашия град са обсъдили кметовете на Плоцк и Плевен

делегация плевен в плоцк

Официална делегация от Община Плевен, водена от кмета проф. д-р Димитър Стойков, посети побратимения полски град Плоцк в дните от 1 до 4 юли. В състава на делегацията са били и двамата заместници – арх. Трифон Иванов и Дамянка Владимирова. Повод за посещението са преговорите  за разширяване на партньорските отношения между двата града, които вече четвърта година се развиват динамично и успешно, информират от пресцентъра на Община Плевен.

Плевенската делегация е осъществила официална делова среща с кмета на Плоцк Анджей Новаковски и неговия екип, по време на която двете страни са обсъдили провеждането на Дни на полската култура в Плевен през следващата година, както и посещението на бизнес делегация от партньорския град тук.

По време на визитата нашата делегация е разгледала Индустриално-технологичния парк на Плоцк, построен със средства по европейски програми. В стремежа за привличане на новаторски идеи на негова територия е построен презентационен център, където компании от цял свят могат да представят своите иновативни технологии и практики. Също тук се намира и една от най-големите петролни рафинерии в Полша – „Орлен”, която строи една от най-модерните лаборатирии за химични анализи в Европа. Директорът на парка е проявил интерес към производствата на плевенските предприятия „Ваптех” и „Илинден”.

Делегацията е осъществила срещи и с ръководствата на болницата „Света Троица” и Висшето държавно професионално училище, което благодарение на двете общини установи контакти и вече работи с Медицинския университет-Плевен, по Програма „Еразъм”. От институциите са проявили  интерес към Центъра по роботизирана хирургия и ТЕЛЕЦ, като в тази връзка са предложили обмен на кадри с цел обучение, обмен на студенти, както и участия в научни медицински форуми.

Представителите на Община Плевен са засадили дръвче в Алеята на побратимените градове в Плоцк.

плоцк делегация

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...