Акценти
Начало / Здравеопазване / Проведоха начална пресконференция по проекта за модернизация на болницата в Кнежа

Проведоха начална пресконференция по проекта за модернизация на болницата в Кнежа

В Кнежа се проведе началната пресконференция на проект „Здравето на природата е здраве за хората – изграждане и инсталиране на възобновяеми енергийни източници в „Многопрофилна болница за активно лечение-Кнежа” ЕООД”. Пресконференцията проведоха членовете на екипа за управление на проекта, които се представиха и запознаха аудиторията както с основна информация за норвежката програма, така и с графика за изпълнение на дейностите, съобщават от пресцентъра на Община Кнежа.

Продължителността на проекта е 12 месеца. Основната цел е подмяна на съществуващата и изграждане на високоефективна отоплителна, вентилационна и соларна система в сградата на Многопрофилна болница за активно лечение-Кнежа, използваща конвенционални горива и възобновяеми източници. Ще се постигнат икономии на енергия и разходи в дългосрочен аспект и намаляване на емисиите на парникови газове и замърсители на въздуха.

Очаквани резултати от проекта: намалени емисии на CO2 и увеличено производство на енергия от ВЕИ; по-здравословна среда в МБАЛ – Кнежа; популяризиране на възобновяемата енергия; засилено взаимодействие със страните донори; подобрени медицински грижи в община Кнежа.

Бенефициент по проекта е Община Кнежа, с норвежки партньор – “ Enøk – senteret AS“, припомнят от пресцентъра на местната администрация там. Проектът се финансира по Грантова схема BG04-02-03 „Мерки за повишаване на енергийната ефективност и използване на възобновяема енергия в общински и държавни сгради и локални отоплителни системи“, на Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”. Програмен оператор е Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (сега Министерство на икономиката и енергетиката, МИЕ).

Снимка: Община Кнежа

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...