Начало / Политика / Проблеми с пътната безопасност и здравеопазването поставиха пред депутати жителите на Искър

Проблеми с пътната безопасност и здравеопазването поставиха пред депутати жителите на Искър

Народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева проведоха изнесена приемна за граждани в град Искър. Исканията на местните биха могли да се обобщят в две теми – пътна безопасност и здравеопазване.

Жителите на Искър настояха за поставянето на полегнали полицаи в града, защото преминаващите с висока скорост автомобили, независимо от ограничението за населено място, създават предпоставка за катастрофи  и застрашават живота на пешеходците. „Поставяли сме въпроса безброй пъти на вниманието на кмета, но нищо. Казва, че няма пари и толкова. Какво ни остава да направим, освен да търсим вас за помощ”, оплакаха се гражданите.

Липсата на лаборатория също се оказва сериозен проблем за хората, особено за тези, които страдат от диабет. „За да си направим така важния профил, който проследява нивата на кръвна захар през целия ден, трябва да пътуваме до Кнежа или до Плевен. Това е сериозен разход, а и отнема на практика цял ден”, обясниха пред народните представители хората, дошли в приемния им ден.

Народните представители Владислав Николов и Ралица Добрева се ангажираха да поставят въпросите пред кмета на Искър и да настояват за ефективни мерки за решаване на проблемите, които тревожат местните хора.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...