Акценти
Начало / Общество / Проблемите с нерегламентираните сметища в община Плевен отново на дневен ред

Проблемите с нерегламентираните сметища в община Плевен отново на дневен ред

Проблемите с нерегламентираните сметища в община Плевен отново бяха тема на разговор на редовната оперативка на общинската администрация. Началникът на отдел „Екология“ в Общината инж. Павлина Тодорова сподели, че предстои проверка от РИОСВ на 13 април, която е насочена главно към коритата на реките. Въпреки че те бяха почистени и проверени съвсем скоро, повторна проверка от страна на отдела е показала, че коритата отново се използват за изхвърляне на отпадъци.

Остава проблемът и на изхода за Ясен, където при последната проверка този път е намерена изхвърлена животинска тор непосредствено до река Вит.

От РИОСВ ще проверят и ретензионния язовир при село Гривица, като след проверката няма да има предупредителен протокол, а направо ще бъдат съставяни актове.

Павлина Тодорова обясни, че в понеделник и вторник ще бъдат извършени нови проверки на местата, преди това да направи РИОСВ, но няма как да се контролира изхвърлянето на отпадъци на нерегламентирани места непрекъснато.

В тази връзка кметът на Плевен Георг Спартански коментира, че отново ще бъдат хвърлени хиляди левове за почистване на такива сметища. Градоначалникът попита как Държавата мисли, че Общината може да се справи с подоен проблем, след като няма нужния ресурс за назначаване на охрана и т.н.. „Да ни даде Държавата механизъм как да се справим с тези, които трошат детски площадки и хвърлят боклуци, и ние ще го приложим“, заяви още Спартански.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...