Акценти
Начало / Общество / При растящ интерес в Плевен продължава кампанията „Един път живот”.

При растящ интерес в Плевен продължава кампанията „Един път живот”.

Интересът към уникалния, колекционерски календар за 2016 г. на Националната кампания „Един път живот“ за безопасност на пътя в Плевен непрекъснато расте. Посланията и усмивките на Пламен Константинов, Ники Кънчев, Маги Халваджиян, Мария Георгиева, Алекс Сърчаджиева, Хорхе Букай, Цветан Соколов и прекрасното му семейство, както и това на Владислав Стоянов, Ернестина Шинова и Андрей Слабаков, д-р Мариана Симеонова, Христо Мутафчиев, Деси Бакърджиева, може да ви съпътстват навсякъде в ежедневието ви. Срещу символичната цена от 10 лева вие ще станете съпричастни към една добра кауза в подкрепа на живота, се казва в обръщението на организаторите към гражданите.

„Един път живот“ е не просто благотворителен календар за 2016 година. Тази кампания има за цел даedin-pat-01 обедини обществото ни в битката за живота на пътя. Така, както по своему всеки един от участниците в проекта е обединител. Целта ни ще бъде постигната не просто при позитивна промяна в статистиката на убитите и ранените по улиците. Ще считаме мисията си за успешна при регистрирането на ново, различно, отговорно присъствие и отношение на пътя от всеки един участник в движението, категорични са организаторите на благотворителната кампания – Калина Крумова, в партньорство с Фондация „Безопасни улици от Валя“.
Приходите от продажбата на календарите са предназначени за нови пешеходни пътеки, освежаване на вече съществуващи такива, изграждането на детски площадки за обучение по пътна безопасност.
Община Плевен и общинските съветници се включиха в кампанията „Един път живот“, като закупиха календари с благотворителна цел. Част от кампанията вече са фирми, търговски обекти, неправителствени организации и граждани. Към нея се присъединиха и плевенските мотористи, които доставиха като подарък календари за всички детски домове в Плевен и в Дома за възрастни хора в Бохот. Предстои разпространение на посланието в училищата и в общините на Плевенска област.
Всички граждани на Плевен, които желаят да подкрепят каузата за безопасност на пътя могат да го направят на адрес: Плевен, ул.“Димитър Константинов“ №23, партера, пресцентъра на БТА от 9,30 ч. до 12,30 ч. За допълнителна информация може да се обадите на телефон 064/801-151.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...