Акценти
Начало / Крими / При пожар изгоряха 130 овце и 27 крави

При пожар изгоряха 130 овце и 27 крави

При пожар, възникнал тази нощ около 2 часа в стопанска постройка в село Върбица, са изгорели 27 телета и крави. По предварителна информация от полицията в Плевен се е срутила цялата покривна конструкция на площ около 700 кв.м. Екип от Районна служба «Пожарна безопасност и защита на населението»-Плевен с един пожарен автомобил погасяват пламъците. Все още на място са екипите от криминална полиция и експерт от Областното управление «Пожарна безопасност»-Плевен, които извършват огледи за установяване на причината за произшествието.

При друг пожар, избухнал вчера, са изгорели 130 овце. Пожарът е започнал около 12 часа в сухи треви в землището на село Бреница, но заради силния вятър бързо се е прехвърлил в частен имот и е обхванал овцевъдна кошара и необитаема къща. Унищожени са покривна конструкция 150 кв.м., 200 бали с фураж, масивни складови и споматагелни постройки с разгърната площ от 200 кв.м. и дърва за огрев 22 куб.м. Пожарникари от РСПБЗН-Кнежа са потушили пламъците с два пожарни автомобили.

През вчерашния ден служителите на ОУПБЗН-Плевен са участвали в ликвидирането на 17 произшествия, като дежурните екипи са успели да ограничат развитието на възникналите пожари. Гасенето на пожарите е било затруднено от силния вятър.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...