Акценти
Начало / Общество / При голям интерес премина първото събитие от празничната програма в Пордим

При голям интерес премина първото събитие от празничната програма в Пордим

Първото от многото събития подготвени за празниците на град Пордим премина при голям интерес и активно участие на най-младите хора на Пордим – децата.

Това стана на срещата с детския писател Борислав Ганчев, известен като Борко Бърборко и Николай Арнаудов – български художник-карикатурист. Те бяха в града по покана на кмета на Община Пордим Детелин Василев и ръководството на читалище „Иван Радоев 1907 ”.

Представянето на книгите на известния писател Борислав Ганчев „ Борко Бърборко” предизвикаха интерес у малките слушатели. Те се надпреварваха да четат откъси от цялото творчество на Ганчев.

Роденият в Кърджали карикатурист Николай Арнаудов пък показа свои карикатури. Той представи творенията си, които децата имаха възможност да разгледат отблизо още в началото на срещата. Разказа малко повече за това как се създават карикатури, че това са рисунки, които предизвикват насмешка и весело настроение и им припомни, че трябва да внимават повече в часовете по изобразително изкуство, защото във всеки един от тях може да се крие талант на добър художник или бъдещ карикатурист.

deca-pordim

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...