Акценти
Начало / Крими / Приятелите на убития Мишел: Искаме поне 20 години затвор за убиеца

Приятелите на убития Мишел: Искаме поне 20 години затвор за убиеца

DSCN7539

Многобройни приятели и колеги на убития 19-годишен Мишел днес стояха мълчаливо на стълбите на Плевенския окръжен съд, докато се гледаше мярката за неотклонение „задържане под стража”, поискана от обвинението. Запалени свещи горяха в памет на убитото момче. Повечето младежи категорично отказаха да коментират защо са пред съда.

DSCN7547

Единствен Верослав Киров сподели, че искат справедливо дело. „Присъда от 2 до 8 години затвор за убийство не е нормална, независимо от това дали си пълнолетен, или не си. За убийство законът трябва да е еднакъв за всички убийци. Ние искаме поне 20 години за убиеца на Мишел”, категоричен е той. „Ако бъде оправдан обвиняемият, какво очаква другите млади хора, които растат и виждат, че няма закон. Ако обвиняемият види, че му се разминава, защото има силни хора зад гърба си, като господин адвоката – няма да назовавам имена, ще излезе на свобода. И какво ще направи после? Може да убие друго дете”, добави той.

DSCN7549

15 минути преди фаталната случка, Мишел се обадил на Киров, за да поиска пари на заем. Малко след това приятелят вижда безжизнения Мишел на земята. „Всички знаем, че беше много добро момче. Има приятели от различни възрастови групи – от тийнейджъри до пенсионери и всички го уважаваха. Това е голяма рядкост. Имаше цел в живота – искаше да стане млад фермер и да отглежда кошери”, сподели Киров.

Той категорично отрече информацията, че подготвят саморазправа с обвиняемия Мирослав. „Всички момчета са достатъчно разумни и разбраха, че не трябва да има такива действия. Те се надяват на справедлива присъда, а не на саморазправа, защото в противен случай ще бъдат същите като убиеца“, заяви Киров.

Той попита къде са двете момичета и двете момчета от компанията на Мирослав, обвинен за убийството на Мишел, които са продължили да го удрят, след като е намушкан. „По-добре да протестираме тихо, отколкото да бъдем варвари. Нали се борим за цивилизована държава, а не за анархия“, добави Киров.

DSCN7540

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...