Акценти
Начало / Образование / Приказки без край разказват в ЦДГ „Кокиче”

Приказки без край разказват в ЦДГ „Кокиче”

IMG_0243

Инициативата „Приказки без край” стартира днес в ЦДГ ”Кокиче” в Плевен, информира за infopleven Маргарита Абрашева от детското заведение. Проявата е посветена на Международен ден на детската книга и на „Маратона на четенето”, който се провежда в рамките на програмата „Учене през целия живот”.

Родителите са запознати с предстоящата инициатива чрез подвижна лектория, постери и снимков материал. Децата участваха в среща със Сладкодумка, която им разказа любими  приказки и им предложи приказни изненади. За малчуганите от подготвителната група имаше специална задача: да нарисуват обстановката в откъс от „Мечо Пух” и да изразят със жест обичта си към приказката.

IMG_0231 (1)

Децата от другите групи оцветяваха герои от любимите приказки „ Маша и Мечока”, „Червената шапчица”, „Житената питка”, ”Врана и лисица”. Инициативата ще продължи със съвместна среща на децата от подготвителна група (5-7 годишни) и ученици от ОУ „Йордан Йовков” с плевенска поетеса, която ще се състои в читалище „Съгласие”.

В рамките на областната инициатива „Всички заедно можем повече” – седмица на отворени врати в детската градина, малчуганите посрещнат студенти от първи курс на Педагогическия колеж при ВТУ”Св. Св. Кирил и Методий”.

IMG_0239

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...