Начало / Образование / Присъствен  тест по биология ще се проведе утре в МУ-Плевен

Присъствен  тест по биология ще се проведе утре в МУ-Плевен

Предстои третият присъствен кандидатстудентски изпит от редовната сесия на Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) – тестът по биология за бакалавърските специалности. Той ще се проведе на 21 юли, вторник, 2020 г. от 10.00 до 12.00 ч в залите на Учебния корпус на висшето училище. Пропускането на кандидатите в залите ще се осъществи от 9.00 до 9.30 ч. при спазване на всички противоепидемични мерки.

След приключване на онлайн приема на кандидатстудентски документи за бакалавърските специалности общият брой на кандидатите е 280, от които на теста ще се явят 114 зрелостници. По-голяма част от кандидатите  – общо 92 – се възползваха от възможността да кандидатстват онлайн на предварителния тест по биология, а останалата част използват оценката от матурата си по биология в надпреварата. Няколко са възможностите на кандидат-студентите за участие в класирането за специалностите на Факултетите „Обществено здраве“, „Здравни грижи“ и на Медицинския колеж – с оценка от теста по биология от редовната сесия, с оценка от изнесената и предварителната сесии; със зрелостен изпит по биология или с оценка от друга матура по избор.

Бакалавърските програми на Медицински университет – Плевен са общо 10 в 3 професионални направления – здравни грижи, обществено здраве и социални дейности.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...