Акценти
Начало / Общество / Приоритетите на ЕС във фокуса на нов информационен център

Приоритетите на ЕС във фокуса на нов информационен център

Информационен център „Европа директно” е новият проект, по който започва да работи сдружение „Плевенски обществен фонд – Читалища” с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Целта на информационния център е да предоставя информация за приоритетите на Европейския съюз и за правата ни като негови граждани.

Център „Европа директно” ще осъществява дейността си на територията на Северозападна България и на област Плевен. В 10-те общини на областта ще бъдат създадени клонове, които ще предоставят услугата „обслужване на едно гише”. Такава услуга ще се предоставя и в плевенския офис на информационния център, който се намира в стая 314 на Областната администрация, научихме от Даниела Димитрова, която е мениджър на информационен център „Европа директно”. Димитрова обясни, че ще бъде предоставяна информация, съвети, помощ и отговори на въпроси за ЕС и по-специално по отношение правата на гражданите в ЕС.

В рамките на прооекта, който е с продължителност до края на тази година, са предвидени проучвания сред хората от 10-те общини на област Плевен на техните потребности и проблеми. Предвидени са и две големи кампании – едната по повод 9 май – Деня на Европа, другата ще е Ден на отворените врати. Двете кампании ще се проведат едновременно във всички селища на област Плевен, организирани от читалищата, членове на на мрежата на Обществен фонд „Читалища”, обясни Даниела Димитрова.

Стойността на проекта Информационен център „Европа директно” е 20 000 евро.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...