Акценти
Начало / Икономика / Приключи ремонтът на проблемен пътен участък между Реселец и Бресте

Приключи ремонтът на проблемен пътен участък между Реселец и Бресте

vlcsnap-2014-12-12-12h13m38s8-път

Приключи ремонтът на проблемен пътен участък между селата Реселец и Бресте, съобщават от Община Червен бряг. В края на миналата година Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет отпусна близо 400 хил. лв. за възстановяване на пътя.

Активизирало се преди две години свлачище бе причина за тежкото аварийно състояние на участъка, затова ремонтът бе наложителен. Това е единственият път, свързващ село Бресте с останалите селища от общината.

С отпуснатите 381 826 лева са стабилизирани откосите от двете страни на пътя в местността „Белилото”. Срутището е укрепено в долния му край със силова конструкция от типа „армиран насип”. Повече от 2 000 кв. м е площта на затревените и охумусени скатове, а за изпълнение на габионите са вложени над 243 кв.м. трошен камък. Допълнително още 143 тона трошен камък е насипан за изграждане на скатовете. Скатовите води ще се събират и отвеждат от възстановения и бетониран водосток, разположен зад короната на армонасипа. Така проходимостта на пътя отново е възстановена, а преасфалтираната настилка е повече от 1200 кв.м. Положени са и нови бетонови бордюри – общо 180 линейни метра, изградена е и 222 м предпазна ограда.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...