Акценти
Начало / Култура / Приказни послания върху стъкло в благотворителна изложба на деца от „Колорит”

Приказни послания върху стъкло в благотворителна изложба на деца от „Колорит”

„По Коледа стават чудеса” е мотото на благотворителната изложба  – живопис и рисувано стъкло,която децата от арт школа „Колорит” и тяхната ръководителка Майя Ананиева откриха в общинска галерия „Христо Бояджиев”.  Приказните  послания върху стъкло на малките  художници грабнаха зрителите и бързо бяха откупени. Средствата, събрани от благотворителната изложба, ще бъдат използвани за международните изяви на школата.

По традиция при откриване на изложба на малките колоритчета бяха връчени и получените през последните месеци 65 престижни отличия от конкурси в Индия, Португалия,Чехия, Полша, Русия и България.

Сред тях с най-голяма стойност е Златният медал от президента на Индия, който Йоанна Цекова спечели в конкурса „Шанкар 2010” с картината си „Бъдни вечер”.  Това отличие е едно единствено за целия свят и не се връчва всяка година, а само при изключителни постижения в изобразителното изкуство, обясни Майя Ананиева. Наградената Йоанна сподели, че е голяма чест да получиш такова международно признание за изкуството си. Единадесетокласничката от Езиковата гимназия още не е решила накъде ще поеме след завършване на средното си образование, но със сигурност годините в школа „Колорит” ще са едни от най-важните в живота й.

Общо 23 златни и 6 сребърни медала, 5 специални награди, 19 почетни отличия и още десетки дипломи и грамоти за високи постижения бяха раздадени на тържествената церемония при откриването на благотворителната изложба на „Колорит” в галерия „Христо Бояджиев”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...