Начало / Общество / Приказни герои посрещнаха първокласниците в ОУ”Климент Охридски”

Приказни герои посрещнаха първокласниците в ОУ”Климент Охридски”

parvolaci

Над 120 първокласници от 6 паралелки плахо, но с вълнение прекрачиха прага на ОУ”Климент Охридски” в Плевен днес. Това е 29-ят випуск за училището.
Усмивки, трепет и детски чист смях озариха двора му и превърнаха този толкова почитан български празник в неповторим. Четвъртокласници, преоблечени като приказни герои, изпитаха малчуганите дали ще ги разпознаят, а те бяха безпогрешни в отговорите си – Червената шапчица, Пипи Дългото чорапче, Пепеляшка. Много песни и стихотворения за училището, знанието и добротата, която трябва да ги предхожда, поднесоха изявени възпитаници на школото.
Директорката Татяна Христова пожела да е успешна и здрава и тази учебна година. Бяха прочетени и поздравителни адреси от министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарола и областния управител на Плевен Илиян Йончев.
Както повелява традицията, беше издигнато знамето на Република България под съпровода на националния химн. Балони с хелий пък полетяха в синьото небе, като символ на необятното детско въображение, безкрайните мечти и вълшебства, които съпътстват живота на малчуганите.
Не липсваше и менчето с вода, което плисна пред краката на първокласниците учителка. Под венец от цветя всяка от преподавателките на трите първи класа във Втората база на училището въведе своите възпитаници в касната стая. Г-жа Валентина Дамянова е преподавател с 25-годишен стаж, а тази година поема първи „Д” клас. Като истинска магьосница тя завладя малчуганите с разказ за чудните приказки, които ще изучават, за света на буквите и цифрите, който очаква децата. На дъската пък чудно дърво беше дало изобилен плод – златни ябълки, всяка с буквичката на дете от класа. Също като от любимата приказка на госпожата – „Тримата братя и златната ябълка”. Първокласниците един по един намираха своята ябълка и се представяха на останалите. По желание рецитираха стих или пееха песничка. Освен комплект учебници всяко дете получи подарък от госпожата, китка здравец и залък от питката с мед – да е сладка, весела и ползотворна новата учебна година.
„От днес, мили деца, вие ще имате още едно семейство и това е нашият клас”, каза на финала на празника госпожа Дамянова и увери родителите, че тя ще се грижи като майка за техните деца.

parvolaci2

Прочетете също:

Грипна епидемия обявиха в област Плевен

От 24 януари (сряда) до 31 януари 2024 г. в област Плевен е обявена грипна ...