Акценти
Начало / Общество / Приказни герои от пясък ще посрещат гостите на Бургас това лято

Приказни герои от пясък ще посрещат гостите на Бургас това лято

Това лято идва с най-мащабното досега издание на бургаския Фестивал на пясъчните скулптури, информират от пресцентъра на Община Бургас. Цели 65 приказни персонажа в над двадесет композиции ще „оживеят“ от пясъка и ще правят компания в снимките на бургазлии и гости на града. Темата на фестивала тази година е „Приказки от пясък“.

Любими детски герои от култовите анимационни филми „Ледена епоха“, „Семейство Флинстоун“, „Аз, проклетникът“, „Маша и Мечока“, „Астерикс и Обеликс“, както и тазгодишният носител на Оскар за анимация – „Замръзналото кралство“, ще радват малки и големи до септември включително.

Вдъхването на живот в една пясъчна фигура е изкуство. Затова и тази година, наред с традиционно силното българско участие, своя талант ще покажат и 10 майстори на пясъчното изкуство от Норвегия, Португалия, Чехия, Белгия, Ирландия, Украйна, Латвия и Русия. За шестима от чуждестранните автори Пясъчният фестивал в Бургас не е непознат.

Въпреки лошото време, което се опита да забави откриването, организатори и скулптури правят всичко възможно още през първата седмица на юли бургазлии и гостите на града да посетят пясъчния град и да се снимат с любимите си приказни герои.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...