Начало / Образование / Приказни герои бяха на гости в ДГ „Калина” в Плевен

Приказни герои бяха на гости в ДГ „Калина” в Плевен

По повод Националната седмица на четенето в ДГ “Калина“ – Плевен, бяха организирани поредица от инициативи, за да бъде засилен  интересът на децата към книгите.

Във фоайето на детската градина беше подреден постер,  разкриващ ползите от четенето на книги. Децата  от цялата детска градина посрещнаха любимите си приказни герои с развлечение “От коя приказка  идвам“. Заниманието завърши с хорце, защото доброто от всяка приказка  стана потребност и ценност на всяко дете.

Във всяка група инициативата продължи с оцветяване на моменти от приказки според възрастовите особености  и интереси на децата.

Родителите на втора А група дариха художествени книжки и пъзели на любими приказки, за да обогатят библиотечния кът в групата. С този жест те не само   зарадваха децата,  но дадоха и личен пример за отношение към книгата, като ценен приятел в живота на човека.

Децата от подготвителните групи четоха съвместно с учениците от четвъртите  класове  от НУ – филиал „Климент Охридски“ , от които получиха книжки за спомен.

 Така децата успяха да се докоснат до три изкуства – поезия, музика и изобразително изкуство,  сподели Жоржетина  Атанасова, директор на детска градина “Калина“ гр. Плевен.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...