Акценти
Начало / Култура / Приказката „Бременските музиканти” разказаха за малчугани музиканти от Плевенската филхармония

Приказката „Бременските музиканти” разказаха за малчугани музиканти от Плевенската филхармония

DSCN6270

Приказката „Бременските музиканти” представи за най-малките си зрители струнен квартет „Класика нова” от Плевенската филхармония. В шарената атмосфера на Детския кът на Мол „Плевен” оживяха вечните герои от световноизвестната история – Петлето, Писанка, Кучето и Магарето.

Веселата дружина зарадва деца на възраст от 1 до над 10 години. Не по-малко удовлетворени от срещата си с детството бяха и техните родители.

DSCN6275

Нина Стоянова – концертмайстор на филхармонията, разкри таланта си на чуден разказвач на детски истории. Тя представи цялата история, като държеше вниманието на малчуганите с яркото си превъплъщение. А те научиха как се нарича голямата цигулка – виола, и още по-големият й родственик – виолончелото. Аристократичният инструмент в ръцете на Виктория Генова пресъздаде гласа на магарето. Виолата се превърна в куче, втората цигулка – в коте, а първата – в петле. Героите приключенстваха заедно с малчуганите и заедно преодоляваха трудностите и опасностите.

DSCN6308

На финала Нина Стоянова показа на децата снимка на паметника на четиримата герои в Бремен. И сподели за поверието, че който потърка крачетата на магаренцето и си пожелае нещо, то непременно ще се сбъдне. Веселата история приключи с пожелание към всеки от веселата аудиторията да посети Бремен и да сбъдне най-съкровените си мечти. Музикантите поканиха малчуганите да ги посетят в концертната зала.

След първата успешно разказана приказка в Детския кът срещите на музикантите с чаровната им публика ще се превърнат в традиция, споделиха организаторите.

DSCN6320

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...