Акценти
Начало / Последни новини / Призови места за състезателите на карате клуб „Спартак 14“ от Държавното първенство

Призови места за състезателите на карате клуб „Спартак 14“ от Държавното първенство

8 златни, 6 сребърни и 6 бронзови медала спечелиха състезателите на плевенския карате клуб „Спартак 14“ от Държавната купа и Държавното отборно първенство за 2015 г. по Шотокан карате-до. То се проведе на 30 и 31 май в град Габрово, а на състезанията през двата дни взеха участие 265 състезатели от 18 клуба от цялата страна. През първия ден се проведоха съдийски и треньорски семинар за подобряване нивото на съдийство и обучение по правилника на Шотокан.
Плевенският карате клуб „Спартак 14“ допусна до участие 23-ма свои състезатели в 6-те състезателни дисциплини. Златните медали са на Мирела Йолова – 13 г., в дисциплините ката и кумите, Елица Станчева – 10 години, в ката, Борислав Начев – 12 години, в кумите, Станимир Костов – 12 години, в ката и Никола Чонов – 10 години, в ката.

карате
В отборните битки на кумите състезателите на „Спартак 14“ грабнаха двата златни медала – и при момичета 12-15 г. и при момчета 12-15 г. Отборите на шампионите бяха в състав: Мирела Йолова, Петя Николова, Елка Димитрова (момичета) и Марк Томов, Борислав Начев и Станислав Добрев (момчета).
Сребърните медалисти от двата състезателни дни са: Марк Томов – 15 г. ката и кумите; Екатерина Ядкова – 14 г. ката, информират от клуба. В отборните надпревари на ката при момичета и момчета, и в отборно микс кумите плевенските състезатели също са вицешампиони. Медалистите в отборно ката са Екатерина Ядкова, Мирела Йолова и Натали Йонкова, Марк Томов, Петя Николова и Ива Кръстева. Съставът на отбора за микс кумите спечели сребърен медал в състав: Ивайло Боев, Мирела Йолова, Марк Томов, Ива Кръстева, Борислав Начев, Станислав Добрев и Петя Николова.
6-те бронзови медала са в индивидуалните битки на ката, кумите и санбон кумите. Те станаха притежание на Елица Станчева, Константин Василев и Никола Чонов в дисциплината санбон кумите за деца до 11 г., и на Натали Йонкова – кумите и Ива Кръстева – ката и кумите при 14-15-годишните девойки.
Отличните резултати на плевенските състезатели са в резултат на оспорвани срещи и при голяма конкуренция. Треньорският екип на Клуба, в състав Милена Кирниколова и Маринела Петрова, поздравиха всички отлично представили се състезатели.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...