Начало / Общество / Приеха промени в общинската наредба за обществения ред

Приеха промени в общинската наредба за обществения ред

С 36 гласа „за“, Общинският съвет на Плевен прие промени в общинската Наредба № 1 за обществения ред и опазване на общинските и други имоти за обществено ползване в община Плевен.

Със свое решение от август миналата година Общинският съвет гласува промени в Наредбата, като по този начин нормативният документ бе приведен в съответствие със Закона за нормативните актове и Закона за защита от шума в околната среда. При приложение на изменената вече наредба обаче е установено, че промяната създава практически проблеми във връзка с наказателната разпоредба, което налага корекция на местно ниво и отстраняване на допуснатия пропуск. Това наложи допълване на текста на чл. 3, т. 1., който касае часовия диапазон за спазване на нощната тишина и конкретно понятието „празнични и почивни дни“.

С приетите промени днес забраната за вдигане на шум или извършване на дейности, които нарушават тишината и спокойствието, остава в сила както и досега – в работни дни от 14:00 до 16:00 ч. и от 22:00 до 07:00 ч., но в частта за празнични и почивни дни, където забраната е в сила за часовете от 13:30 до 16:30 ч. и от 23:00 до 08:00 ч., текстът се допълва с пояснението, че това е в сила и в случай, че следващият ден също е празничен или почивен.

Промените в общинската Наредба №1 за обществения ред и опазване на общинските и други имоти за обществено ползване в община Плевен влизат в сила 7 дни след публикуването им на интернет страницата на Общинския съвет.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...