Начало / Икономика / Приеха годишната програма за стопанисване на имотите – общинска собственост в община Плевен  

Приеха годишната програма за стопанисване на имотите – общинска собственост в община Плевен  

Съгласно Закона за общинска собственост и Наредба №7 за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество Общински съвет – Плевен, прие годишната Програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост. Програмата отразява намеренията на местната управа за управление и разпореждане с общинските имоти през 2020 г. и е обвързана с годишния бюджет на Плевен.

Очакваните приходи от управление на имоти – общинска собственост през годината са в размер на 4 728 700 лв., от разпореждането с общински имоти – 1 370 000 лв., или общо приходи – 6 098 700 лв., е записано в документа. Посочените необходими разходи за това са съответно 3 056 760 лв. От Програмата става ясно още, че през годината Община Плевен има намерението да предостави под наем 74 имота, а планираните за продажба са съответно 41. Един е обекта, за изграждане на който е необходимо отчуждаване на частни имоти, два са посочените в списък като обекти от първостепенно значение.

Програмата за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост, в община Плевен за 2020 г. е отворен документ и подлежи на допълване и актуализация през годината.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...