Акценти
Начало / Общество / Приет бе мониторинговия доклад за 2016 г. по изпълнение на Стратегията за интегриране на ромите на област Плевен

Приет бе мониторинговия доклад за 2016 г. по изпълнение на Стратегията за интегриране на ромите на област Плевен

На заседание на Областния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси днес  бе обсъден и приет Мониторинговият доклад за реализираните дейности по приоритетите на Стратегията на област Плевен за интегриране на ромите (2013 – 2020 г.), съобщиха от областната администрация.

Заседанието се проведе в Областна администрация Плевен и беше открито от областния управител на област Плевен Марио Тодоров, който отчете много активен диалог на институциите и общините от областта в реализацията на дейностите по стратегическия документ. Тодоров подчерта, че през последната година се наблюдава много активно партньорство между неправителствените организации и общините от област Плевен, като вече се прилагат иновативни решения за повишаването на нивата на заетост в ромската общност, както и обучението им.

През 2017 г. предстои актуализацията на Плановете за действие в изпълнение на Стратегия на област Плевен за интегриране на ромите, като документите ще обхващат период 2017-2020.

Настоящият Мониторингов доклад е трети след приемане на Стратегията на област Плевен за интегриране на ромите (2013 – 2020 г.). В него се отчита извършената дейност от общините на Област Плевен по шестте приоритета от Плановете за действие, съобразно ангажиментите и отговорностите на ресорните институции и прилагането на мерки в съответната област, насочени към интегриране на ромската общност в българското общество.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...