Акценти
Начало / Култура / Прием за платено обучение обявява Медицинският университет

Прием за платено обучение обявява Медицинският университет

Медицински университет – Плевен отпуска места за платено обучение по специалност „Медицина” и бакалавърските програми. Това съобщиха от ръководството на висшето учебно заведение. Свободните места за прием платено обучение са общо 29, като 10 от тях са за специалността „Медицина”. Останалите са: „Медицинска сестра” – 5 места; „Акушерка” – 2 места, „Медицински лаборант” – 2 места, „Рентгенов лаборант” – 3 места, „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” – 3 места, „Опазване и контрол на общественото здраве” – 2 места и „Социални дейности” – 2 места.

Документи за кандидатстване за платено обучение ще се приемат от 21 до 24 август в Ректората за специалност „Медицина” и в Учебен корпус – за бакалавърските програми.

За специалност „Медицина” право да кандидатстват за обучение срещу заплащане имат кандидат-студентите, положили успешно конкурсните изпити по биология и химия във висшето училище, но неприети по време на класиранията за местата по държавна поръчка. Това право ще бъде дадено и на кандидати, положили успешно състезателните изпити в друг медицински университет в страната и представили служебна бележка за успешно положени приемни изпити.

За бакалавърските програми във факултетите „Здравни грижи” и „Обществено здраве” и в Медицинския колеж за обучение срещу заплащане ще се приемат кандидати, положили успешно теста по биология в МУ-Плевен, но неприети за местата по държавна поръчка, както и такива, положили успешно теста в друг медицински вуз и представили служебна бележка. Освен това право за участие в класирането за платено обучение по бакалавърските програми ще имат и кандидати с успешно положен държавен зрелостен изпит по биология.

Годишните такси за обучение на студентите, приети срещу заплащане през 2012/2013 учебна година, са както следва: за специалност „Медицина” – 7 414 лв., за специалностите „Медицинска рехабилитация и ерготерапия” и „Опазване и контрол на общественото здраве” – 2 233 лв., за специалностите „Медицинска сестра”, „Акушерка”, медицински и рентгенов лаборант – 4 165 лв., и за специалност „Социални дейности” – 1 508 лв.

Класирането на приетите за платено обучение студенти ще бъде обявено на 27 август, като при равен бал предимство ще имат кандидатите, положили успешно конкурсните изпити в МУ-Плевен.

Записването на студентите, приети за обучение срещу заплащане за учебната 2012/2013 година, ще се извърши от 28 до 30 август 2012 г.

Подробна информация за платения прием може да се намери на сайта на университета.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...