Акценти
Начало / Образование / Приемът на документи за кандидатстване в Медицинския в Плевен започва от утре

Приемът на документи за кандидатстване в Медицинския в Плевен започва от утре

Приемът на кандидатстудентски документи за явяване на редовните изпити за магистърските и бакалавърските специалности на Медицински университет – Плевен, започва от утре, 14 юни, съобщиха от висшето училище. Кандидат-студентите могат да подават документи за явяване на изпитите и за участие в класирането по три начина – електронно чрез сайта на университета, на място в зала 106 на Ректората или в кандидатстудентските бюра в цялата страна. Приемът на кандидатстудентски документи продължава до 28 юни, като за бакалавърските специалности има допълнителен период за подаване – от 16 до 18 юли 2018 г. Комисията за прием в зала 106 на Ректората ще работи от 8.00 до 17.00 ч и в събота влючително.

Медицински университет – Плевен предлага обучение за общо 513 студенти в 14 специалности, 4 магистърски и 10 бакалавърски програми в 5 професионални направления – медицина, фармация, здравни грижи, обществено здраве и социални дейности. В МУ-Плевен са увеличени местата за прием на студенти по държавна поръчка за специалностите „Медицина” (120), „Фармация” (60), „Медицинска сестра” (70), „Помощник-фармацевт” (21) и „Медицинска козметика” (15).

На сайта на висшето училище в раздел „Актуално Прием 2018” е поместена пълна информация за специалностите, местата и таксите на обучение, по които МУ-Плевен осъществява прием за новата академична година, датите на изпитите и актуализирания Правилник за прием на кандидат-студенти. Чрез сайта всеки зрелостник може да подаде документи онлайн, да провери залата за явяване на изпит, както и получения резултат.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...