Акценти
Начало / Общество / Приемат Програма за развитие на читалищната дейност през 2014 г в Община Пордим

Приемат Програма за развитие на читалищната дейност през 2014 г в Община Пордим

S

Програма за развитие на читалищната дейност през 2014 г. в Община Пордим ще бъде приета на предстоящото редовно заседание на Общинския съвет, което ще се проведе утре, 28 ноември, от  9 часа в Заседателната зала на общинската администрация. Въпросът е залегнал като точка 10 в предварителния дневен ред и ще бъде представен от кмета Илиян Александров.

Съветниците ще гласуват актуализиране на Програмата за управление на общинската собственост за 2013 г. и откриването на процедура за продажба на общински имоти – частна общинска  собственост, в землището на с. Вълчитрън.

Точка 3 в предварителния дневен ред е откриване на процедура за отдаване под наем за срок от 5 години на обособена част от сграда „Автоспирка”. На вниманието на съветниците ще е управлението на горските територии – общинска собственост, както и промяна състава на постоянната комисия по “Земя, гори и околна среда”.

Ще бъде съгласувана позицията на Община Пордим по въпросите от дневния ред на заседанието на общото събрание на Асоциацията по ВиК и получаване на мандат за представянето й.

Кметът на Пордим ще се отчете за получените командировъчни пари за третото тримесечие на 2013 г.

Съветниците ще гласуват и кандидатстването на Община Пордим с проект по Оперативна програма „Административен капацитет”, Приоритетна ос ІІ „Управление на човешките ресурси”, подприоритет „Компетентна и ефективна държавна администрация”.

На заседанието ще бъдат разгледани молби на граждани и питания.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...