Начало / Образование / Приемат заявки за участие в Младежката научна сесия на Националната конференция по физика

Приемат заявки за участие в Младежката научна сесия на Националната конференция по физика

До 28 февруари ще се приемат заявките за участие в Младежката научна сесия на Националната конференция по физика, която ще се проведе в началото на месец април тази година в Ямбол, информират на сайта на РИО – Плевен. Това е 44-то издание на националния форум по въпросите на обучението по физика. Той ще премине под основната тема „Неформално образование по физика и астрономия”.

Научната програма на конференцията включва пленарни доклади, секционни доклади, постерно представяне на авторски разработки, кръгли маси.

Сред основните направления на конференцията са: Неформално образование по природните науки в начален етап и предучилищно образование; Неформално образование по физика и астрономия като допълващо формалното образование; Работа с талантливи и надарени ученици; Неформалното обучение като алтернатива на формалното – класно-урочно обучение; Неформално образование по физика и астрономия в средните и висшите училища, научните институти и обсерваториите и др.

Младежка научна сесия за ученици и студенти е на тема: „Физиката в моя свят“, и предвижда компютърни презентации и интернет страници с разработени теми в областта на физиката, астрономията и връзката им с други области на науката; Идеи за компютърна анимация за представяне на физични закони и явления; Разработки на демонстрации в областта на физиката и астрономията.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...