Акценти
Начало / Крими / Прибраха за денонощие пияни шофьори

Прибраха за денонощие пияни шофьори

На 8 септември 2019 година в 01,50 часа в град Тръстеник на  улица „Ал.Стамболийски“ е спрян мотопед „Пежо Спиид Файт“, съобщи МВР-Плевен.  При извършената проверка с техническо средство „Дрегер-7410“, се установява, че водачът – 31-годишен местен жител управлява след употреба на алкохол, като уредът е отчел 1,27 промила в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследване и шофьорът е дал кръв за лабораторно изследване. Задържан е за срок до 24 часа по Закон за МВР. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 9 септември 2019 година в Първо РУ- Плевен е започнато бързо производство за шофиране след употреба на алкохол, казаха катаджиите. На 6 септември 2019 година в 11:22 часа в Плевен на улица „Цар Борис III“ е спрян „Фолксваген Голф“. Проверка с техническо средство е установила, че водачът – 45-годишен от Плевен, има 2,14 промила алкохолна концентрация. Нарушителят не е дал кръв за медицинско изследване. Задържан е за срок до 24 часа по Закон за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП Плевен за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

На 10 септември 2019 година около 03:30 часа в град Червен бряг, на кръстовище образувано между улица „Хаджи Димитър“ и булевард „Христо Ботев“, при проверка на водача на лек автомобил „Ауди“ – 43-годишен от същия град е установено, че шофира след употреба на алкохол, уточниха униформените. Уредът е отчел 1.70 промила алкохолна концентрация в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследване и шофьорът е дал кръв за лабораторно изследване. Задържан е за срок до 24 часа по Закон за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП Червен бряг за престъпление по чл.343 б, ал.1 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...