Акценти
Начало / Общество / Пречупено дърво на централна улица в Плевен отстраняваха от „Паркстрой”

Пречупено дърво на централна улица в Плевен отстраняваха от „Паркстрой”

Пречупено заради обледяване дърво на ул. „Сан Стефано“70 в Плевен  отстраняваха служители на фирма „Паркстрой”. От фирмата напомнят, че сигнали счупени клони и опасни дървета се подават в Община Плевен и на телефон 112. Щетите от обледяването на  дървесната и храстова растителност в града не са тревожни, коментират специалисти, имайки предвид, че в Плевен дърветата са хиляди, а храстите – десетки хиляди.

Паркстрой вече работи с четирите нови верижни снегорина, които получи безвъзмездно от Община Плевен. Днес  с тях се  разширява периметъра на разчистване на алеите в Градската градина, като се стига до асфалт. Там ще се изчистят от снега и леда и двата детски сектора, информират от фирмата. Осигурено е и преминаването на площада. Започна работа  в парк „Десети декември“ в Плевен. С помощта на новата техника алеите се изчистват по цялата им дължина – от бордюр до бордюр.

Jpeg

 Работнички  на общинската фирма разбиваха заледените участъци  на улица „Васил Левски“, като изчистваха леда по пешеходната зона до настилка. Ангажиментът на Паркстрой  е  за района от центъра до площад „Свобода“.

Работници на фирмата почистват от снега пейките по протежението на велоалеята  – от моста до бензиностанцията на изхода на Плевен.

Jpeg
Jpeg

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...