Акценти
Начало / Крими / Претърсиха адреси в Плевен при операция за противодействие на трафик на културно- исторически ценности

Претърсиха адреси в Плевен при операция за противодействие на трафик на културно- исторически ценности

Антимафиоти са задържали 34-годишен мъж при операция за противодействие на престъпления, свързани с трафик на културно- исторически ценности, съобщават от пресцентъра на МВР. Акцията е проведена на 20 декември от служители на ГДБОП, сектор БОП Враца и сектор БОП Плевен.

Около 13.30 часа, на пътя в посока село Селановци – село Галово, бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“. В хода на акцията са претърсени колата и четири адреса на територията на градовете Плевен и Враца, обитавани от 34-годишния В. Б. от село Остров, без криминални прояви до момента. Иззети са металотърсачи, над 400 римски монети, римски пръстени и фибули, един метален светилник и две незаконни огнестрелни оръжия без марка, модел и идентификационен номер.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление под наблюдението на Окръжната прокуратура Враца. Работата по разследването продължава.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...