Начало / Култура / Престижни награди за Алекса Димитрова от арт школа „Колорит“ от конкурс в Оман

Престижни награди за Алекса Димитрова от арт школа „Колорит“ от конкурс в Оман

11-годишната Алекса Димитрова от арт школа „Колорит“ се завърна от тържествената церемония за награждаване на победителите в Международния конкурс за рисунка „Здраве 2022“, която се състоя в град Маскат в Оман. Малката художничка получи най-високото отличие „Златен трофей“ и „Златен медал“ за живописната си творба „Лекарите са като ангелите“. Организаторите изпратиха и наградата „Златен медал“ за  четиригодишната Елеонора Петрова – победител в първа възрастова група, която не можа да присъства лично на церемонията.

Двете деца се състезаваха с хиляди участници от десетки страни от различни континенти. Рисунките и на нашите деца носят красиви, оптимистични послания, наситени са  със символи и грабват със своя богат колорит, изграден в сложни живописни техники.

Творбите на победителите се отпечатват на рекламни тениски и сувенири и се продават с благотворителна цел в помощ на нуждаещи се болни деца по целия свят на благотворителни церемонии, изложби, презентации, фестивали под девиза „Дари усмивка на биещо сърце“, обясни Майя Ананиева, арт педагог на „Колорит“.

Конкурсът се организира от педиатри от цял свят, обединени в „Група за здраве и изкуство“/HEART/. Всяка година Фестивалът и награждаването се провеждат в различни страни по света. За трета поредна година  по две деца от школа „Колорит“ са победители в този престижен международен арт форум. Елеонора живее в Лондон и се обучава онлайн в арт школа „Колорит“ и това е нейната поредна престижна международна награда. За Алекса това е поредното международно завоевание. Темата „Здраве“ е сложна и изисква от арт педагога специална подготовка, онагледяване и иновативен подход, за да вдъхнови децата. За мен е чест, че моите ученици са носители на тези невероятни престижни награди, това е  награда и за моята вдъхновена работа с тях, сподели Майя Ананиева.

 

 

 

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...