Акценти
Начало / Икономика / Прерязаха официално лентата на новия завод на „Нексанс” в Плевен

Прерязаха официално лентата на новия завод на „Нексанс” в Плевен

прерязване на лента

230 работни места планира да разкрие общо до края на годината новият завод за кабелни системи в Плевен „Електрокабел България” на „Нексанс Аутоелектрик”. Това стана ясно днес по време на церемонията по официалното откриване на завода. За прерязването на лентата на събитието присъстваха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, зам.-министърът на икономиката Любен Петров, областният управител Ралица Добрева и кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, както и управителят на „Електрокабел България” Инго Херцог, директорът на „Нексанс Аутоелектрик“ Андреас Волф и оперативният мениджър в „Електрокабел България” Йоханес Ланг.

Производствената дейност в завода е започнала още в средата на януари, като наетите към момента на работа лица в него са около 70. Това включва както административен, така и производствен персонал. До края на годината се предвижда броят на служителите да достигне общо 230. Достигането на първоначално обявения брой служители от около 600 души ще бъде възможен при условие, че предприятието успее да разшири своята дейност, както е планирало. В момента заводът е разположен на площ от около 5000 кв. метра, но управата му има амбицията той да се разпростре на двойно по-голяма площ. Това ще може да се осъществи, ако търсенето и пазарът се задържат на тези нива и техните клиенти продължават да правят поръчки за изработената продукция. Заводът в Плевен произвежда електронни комплекти за подгряващи свещи на някои от автомобилите от марката BMW и именно от това ще се определя дали производството ще се разшири. Управителят на предприятието сподели, че възнамеряват да разширят дейността си, като започнат производство на кабелни системи и за моделите BMW 5 и X3 на немската марка возила.

От своя страна Андреас Волф сподели, че самият той е бил в България преди 12 години и тогава е направил проучване дали могат да бъдат изградени производствени мощности в града ни. Преди три години все пак решили да осъществят своето намерение и така се стигнало до днес и официалното откриване на завода.

Към събралите се за откриването на завода се обърна и Цецка Цачева, която не скри радостта си, че именно в Плевен е разкрит новият завод. Тя подчерта, че именно това е пътят, по който ще се генерира растеж и заетост, и че няма друг вариант за развитието на страната ни, освен насърчаването на чуждестранни инвестиции. В края на своето приветствие Цачева пожела успех на инвеститорите и реализация на достатъчно поръчки, за да разширят бизнеса си в Плевен така, както са планирали.

изработка кабели

изработка на кабели 1

 

демонстрация кабели

Цецка Цачева завод

 

 

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...