Акценти
Начало / Общество / Прерязаха лентата на основно ремонтираната здравна служба в Пелишат

Прерязаха лентата на основно ремонтираната здравна служба в Пелишат

Кметът на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков и кметът на Пелишат Петър Йочев прерязаха днес лентата на основно ремонтираната сграда на здравната служба в селото. След това двамата засадиха дръвчета в градината на медицинското заведение.

Ремонтът включваше подмяна на дограмата, боядисване на цялата сграда и ограда, ремонт на покрива, подмяна на ВиК и ел. инсталация, уточняват от пресцентъра на местната администрация. За тези дейности Община Плевен е отделила 10 хил. лв. от бюджета  си. Службата разполага с лекарски и зъболекарски кабинети, както и с манипулационна. Общопрактикуващият лекар в селото д-р Тошев благодари и на всички доброволно включили се в ремонтните дейности жители на селото. Той обясни, че през седмицата ще бъдат осигурявани дежурства от очен лекар, кардиолог, специалист детски болести и зъболекар.

По думите на кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, след ремонта са създадени по-добри условия както за работата на медицинския персонал, така и за жителите на Пелишат.

На откриването присъстваха народният представител от ГЕРБ Владислав Николов и общински съветници от същата политическа партия.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...