Акценти
Начало / Образование / Преподавател с над 26 години стаж пое ПГ по механоелектротехника в Кнежа

Преподавател с над 26 години стаж пое ПГ по механоелектротехника в Кнежа

Николай Бачийски, преподавател с над 26 години педагогически стаж, е новият директор на Професионалната гимназия по механоелектротехника „Христо Смирненски” в Кнежа. Той смени на поста дългогодишния директор на гимназията инж.Цветана Трендафилова, която излезе в пенсия. Тя е на този пост в продължение на повече от  35 години, информират от училището.

„Днес е моят последен работен ден като директор на Професионална гимназия по механоелектротехника „Христо Смирненски”. 40 години бях на този пост и както в живота има начало и край, ето днес е моят последен работен ден.
С удоволствие посрещам новия директор на нашето училище – Николай Бачийски, който по стечение на обстоятелствата е и наш бивш ученик. Пожелавам му да бъде здрав, да надгради това, което ние сме постигнали в годините, а то не е никак малко”, каза при предаването на поста инж. Трендафилова. Тя припомни, че в момента в училището има 18 паралелки в дневна и задочна форма на обучение, а бюджет 540 000 лв. Гимназията има спечелен проект за материално-техническа база по „Региони в растеж” на стойност 650 000 лв., материалната й база е добре подреден и не на последно място има един прекрасен колектив, подчерта вече бившата директорка. Тя пожела на новия директор да продължи започнатото, като отбеляза, че няма да му е лесно, „ защото в годините, в които сме се борили, винаги е имало „доброжелатели”, които искаха да затворят нашето училище, винаги бяха срещу нас”. ПГ по механоелектротехника в Кнежа е единственото в България, което успя да задържи специалности в направление електротехника и заваряване,  които са много търсени не само в страната, а и извън нея. „Много път сме извървели с екипа и ако се огледаме наоколо, и в общината ,и в болницата, в ЧЕЗ, в АЕЦ Козлодуй, и на още много, много други места има наши ученици”, отбеляза още инж. Трендафилова, пожелавайки на добър час на новия директор.

„Заявявам, че с гордост ще постъпя натова място и искрено се надявам този прекрасен колектив, който г-жа Трендафилова е създала  да застане до мен. С негова помощ ще продължим да надграждаме постигнато в Професионална гимназия по механоелектротехника. Виждам каква хубава материална база тя ми завещава, виждам добрия колектив, добрия тон, който е изграден в работата на колектива и искрено се надявам, че ще го продължим и надградим”, каза в отговор новият директор Николай Бачийски.

Николай Бачийски е роден през 1965 г. Работил е като учител по физическо възпитание и спорт в СОУ-то в Кнежа, действащ общински съветник и председател на комисията по образование към Община Кнежа. Той заема директорския пост след категорична победа измежду трима кандидати в конкурс, проведен от Министерство на образованието и науката на 25.07.2016 в София.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...